Nové „skills“ pro rekonstrukce koupelny

Posun znalostí pro rekonstrukce koupelny

Pro rekonstrukce bytu je naprosto zásadní umět si bez zaváhání poradit s prostorem koupelny. Proto jsem nedávno vyrazil na obkladačský kurz do Ostravy, který vedl Jakub Vavřečka z jeho firmy JJ Tile design. Je to chlapík, který je absolutně na výši co se týče obkladačských prací a pokročilých postupů. Hned jak jsem viděl jeho instagram, tak mi bylo jasné, že zde je cesta jak posunout naše rekonstrukce koupelny v Praze kupředu. Kurz se konal v dílně jednoho velkého prodejce nářadí, kde jsme měli k dispozici veškeré potřebné vybavení a materiály. Cílem kurzu bylo prohloubit naše znalosti o pokročilých technikách práce s keramickými obklady, které jsou nezbytné pro moderní rekonstrukce bytů. Šlo hlavně o epoxidové hmoty, kamenické rohy a vytváření tlačítek wc modulů „geberit“ bez použití tlačítka. Tedy v plynulém pokračování vzhledu obkladu.

Hned jak jsem viděl jeho instagram, tak mi bylo jasné, že zde je cesta jak posunout kupředu naše rekonstrukce koupelny v Praze kupředu.“

rekonstrukce koupelny

Montáž wc tlačítka zdroj: J&J Tile Design

Přestavět bytové jádro, rekonstrukce koupelny?

Lektor Jakub Vavřečka se ukázal nejen jako zkušený fachman a vynálezce. (ano, na jeho tlačítka má ochranou známku), ale dokázal nám srozumitelně a poutavě předat komplexní informace o všech aspektech pokročilého obkládání. Od výběru materiálu a přípravy podkladu až po pokládku obkladů a finální spárování epoxidy. Což pro naše potřeby využití při rekonstrukci koupelny bylo naprosto zásadní. Kromě teoretických poznatků jsme si všechny techniky vyzkoušeli i v praxi, takže jsme si je lépe osvojili a získali jistotu v jejich používání.

 

Kuba v akci

Kuba v akci :)

 

Kurz byl plynulý a vhodně koncipovaný. Pro profesionály zde nebyly zbytečné základy, které bychom již znali. Kdo je neznal, mohl se Kuby beze studu zeptat. :) Nejprve jsme probrali řezání Jolly rohů nebo také kamenických rohů, ruku v ruce s praktickým provedením. Následovalo seznámení s kompletní problematikou lepení za pomoci epoxidových hmot a také spárování a barvení těchto hmot. Dále jsme se už věnovali montáži podobkladových splachovacích tlačítek a jejich kruciálnímu přesnému vyřezávání. Musím napsat, že jsem si z kurzu odnesl přesně to co jsem chtěl. Přestože Kuba sdílí jeho dovednosti na instagramu, tak být přítomen fyzicky a mít možnost se ptát na x y věcí je pro mě mnohem efektivnější.

Musím napsat, že jsem si z kurzu odnesl přesně to co jsem chtěl. Přestože Kuba sdílí jeho dovednosti na instagramu, tak být přítomen fyzicky a mít možnost se ptát na x y věcí je pro mě mnohem efektivnější.“

tlačítko wc modul2

zdroj: J&J Tile Design


tlačítko wc modul1

zdroj: J&J Tile Design

Má ten kurz smysl?

Kurz měl jasně danou osnovu, ale i tak na místě bylo možné získat znalostí mnohem více. Zlepšit své schopnosti obkladačské práce a rekonstrukce koupelny využila různorodá skupina nejen „chacharů“, ale přijeli i hoši z Prahy a ze Slovenska. Hlavně kluci Slováci, veselé nátury, s nimi byla radost sdílet zkušenosti v dalších pracovních oblastech od techniky pokládky, spárování, výběru nářadí apod.

Celý kurz byl pro mě velmi přínosný a naučil jsem se mnoho nových a užitečných věcí. Díky zkušenému lektorovi jsem si osvojil pokročilé techniky obkládání, které s naší skupinou v Praze již dnes využíváme pro rekonstrukce bytů a rekonstrukce koupelny. V době konání kurzu byla cena vstupenka méně než 3000 Kč. Užitná hodnota byla pro mě výrazně vyšší. Pokud se chcete naučit obkládat jako profesionálové, kurz Jakuba Vavřečky mohu vřele doporučit.

Zde je shrnutí některých klíčových bodů z kurzu:

  • Lektor: Jakub Vavřečka, firma JJ Tile design
  • Místo konání: Ostrava
  • Cíl kurzu: Získání znalostí o pokročilých technikách práce s keramickými obklady
  • Témata kurzu:
    • jolly rohy
    • spárování epoxidem
    • zápustné moduly wc tlačítka
Top